Ābolu ražas laiks – tā ir viena no pirmajām asociācijām, domājot par rudeni.
Šī iemesla dēļ sulīgais auglis var tikt dēvēts par rudens karali, un ne velti – no āboliem iespējams pagatavot ne tikai dažādas garšīgas kūkas, plātsmaizes, sulas, biezeņus un citus gardumus, kā arī ēst tos svaigus, bet tie ir arī lielisks un vitamīniem bagāts uzturvielu avots.
Āboli ir bagāti ar dažādām uzturvielām
Āboli tiek uzskatīti par “uztura spēkstaciju” un satur daudzas vērtīgas barības vielas.
Ābolos esošās šķiedrvielas var neitralizēt dažādas slimības un ierobežot sliktā holesterīna daudzumu mūsu asinīs, savukārt, B vitamīnu komplekss ir atbildīgs par sarkano asins šūnu un nervu sistēmas veselību.